”När man närmar sig Dalarna blir landskapet lika kurvigt som kullorna”… Okänd

Posted on juni 1, 2010

0


Mrs Murphy är ju av det bästa virket, dvs en äkta dalkulla. Uppvuxen på knäckebröd, knätoffsar och Zorn. Därför blev vi extra glada och stolta när vi i vintras fick en förfrågan från Ovansiljansområdets största konferensanläggning, Mora Parken, som stod inför en stor renovering.

Anläggningen är från 1977 och består av konferens, hotell, restaurang och nöjen. Mora Parken är också en av huvud aktörerna vid Vasaloppet och självaste vasaloppsspåret går tvärs över anläggningen.

Arbetet för vår del innebar att titta på en ansiktslyftning för inredningen samt att integrera det arbetet i den nya bowlinghallen som skulle byggas. Det blev många resor fram och tillbaka till Maslandet, men den 19 juni, så var det dags för the grand opening med bandklippning, näverlur och premiärspel av bowling!

En extra kul anekdot är att självaste Anders Zorn var en pionjär inom kägelspel som det hette på den tiden. Det finns en bild från 1913 på Zorn och hans homies, bla Carl Larsson, när de spelar kägla på Djurgårdsbrunn.

/Malin

xoxo

Posted in: Okategoriserade